Entra | Registra't

Actualitat

10 coses que no sabies dels robots

Un dels temes més apassionants dins del món de la tecnologia és el relacionat amb la robòtica i per això ha quedat plasmat en una infinitat de pel·lícules i llibres. Per això us mostrarem 10 curiositats que potser no sabeu. Atenció!

1. El terme robot es deriva de la paraula txeca «robota», que significa «treball forçós». La utilitza per primera vegada l'escriptor de ciència-ficció Karel Čapek per a designar unes màquines pensants que es revolten i acaben per matar al seu creador.

2. Ja el visionari de Leonardo da Vinci va dissenyar alguns esbossos d'una màquina cuirassada amb forma humanoide. Una versió en miniatura i més funcional ha estat construïda per la NASA per a ajudar a la futura colonització en Mart.

3. Isaac Asimov ha estat l'escriptor que més ha escrit sobre robots en les seves novel·les. Prova d'això és la seva sèrie La fundació que va permetre una sociologia predictiva.

4. El primer robot humanoide es va dir Elektro i es va construir en 1939. Era una màquina de dos metres que comptava amb un enregistrament de 700 paraules perquè l'artefacte simulés que establia una conversa.

5. El Bristol Robotics Laboratory va desenvolupar robots que s'agenciaven el seu propi aliment. Es tracta d'artefactes que utilitzen piles de combustible la font del qual prové de bacteris presents en pomes podrides i mosques mortes. OMG!

6. Investigadors xinesos han desenvolupat una pell robòtica capaç de sentir com la dels humans. Es tracta d'una pell amb sensors que detecta la pressió i el pols de manera similar a la nostra.

7. Sabies que s'ha aconseguit connectar el sistema nerviós humà amb els sistemes automatitzats? El científic Kevin Warwick s'ha implantat a si mateix xips de computadora al seu braç esquerre i pot operar, a control remot, portes i altres artefactes.

8. El robot ASIMO és capaç d'aprendre com un nen. Pot córrer, llançar una pilota, dansar, realitzar moviments fluids i fins i tot sostenir una conversa.

9. Rolls-Royce ha dissenyat i desenvolupat petits robots paneroles que poden desplaçar-se pels motors dels avions. La missió d'aquests minirobots és ajudar a prevenir i detectar alteracions en el funcionament de les aeronaus.

10. El fundador de l'Institut de Robòtica de la Universitat de Carnegie Mellons, Hans Moravec, ha predit que per a l'any 2040 els robots s'independitzaran de l'ésser humà i que podrien reemplaçar a l'home en moltes tasques.

Si t'has quedat amb ganes de més, pitja el play i coneix els nostres robots, Sky i Lamp.