Entra | Registra't

Actualitat

530 anys de la primera edició del Tirant lo Blanc

El 20 de novembre de 1490 sortia de la impremta de Nicolau Spindeler de València la primera edició del Tirant lo Blanc, avui fa 530 anys

El mot "clàssic" en cap cas vol dir anacrònic. El mot "clàssic" solament vol dir "immortal". Així entenem des de Jollibre la literatura, des del primer llibre fins a la darrera novetat. Un dels nostres objectius més atractius era portar els clàssics a les aules perquè l'alumnat pugui gaudir-ne en una llengua propera i accessible. És per això que vàrem engegar el projecte del Tirant lo Blanc, una edició dels episodis amorosos per treballar-los a les aules. 

El volum, a cura de Laura Borràs, busca engrescar els lectors més joves i desfer la idea que un clàssic no és divertit. En paraules de Laura Borràs: "Mai abans com en el Tirant hem accedit --literàriament parlant-- al món de la intimitat. Les portes de les cambres de les donzelles s'obren de bat a bat en l'espai de l'escriptura per mostrar-nos --a nosaltres, lectors-- fins els secrets més ocults. Entrem a l'interior de les cambres més privades i ens fiquem al bany i, fins i tot, entrem al llit dels personatges". 

És per això que avui, 20 de novembre de 2020, celebrem amb vosaltres que un dia com avui, però fa 530 anys, sortia la primera edició del Tirant lo Blanc. I tu, coneixes ja el nostre Tirant?