Entra | Registra't

Actualitat

Adeu plàstic. Hola reciclatge.

Dia Internacional Lliure de les Bosses de Plàstic.

El plàstic és un dels materials que més s'utilitza en l'actualitat en nombrosos processos quotidians. La seva producció suposa al 2020 un 900% més que l'any 1980. I de tot això només es recicla un 30%.
Aquest material ens ha facilitat la vida en molts aspectes però, realment a quin preu? Et donem unes dades per si encara no estàs tremolant amb les xifres.

  1. Cada minut es venen un milió d'ampolles de plàstic a tot el món.
  2. Cada ampolla de plàstic triga uns quatre-cents cinquanta anys a descompondre. Si no està a la intempèrie, la xifra s'aproxima als mil anys.
  3. En reciclar una ampolla de plàstic estalviem l'energia necessària per mantenir una bombeta encesa durant 6 hores.
  4. Si seguim així els oceans contindran més plàstic que peixos en 2050. 
  5. De tots els residus plàstics que arriben a la mar pels rius, el 86% es concentra a Àsia.
  6. A causa de la contaminació s'estima que mengem una mitjana de 5 g. a la setmana de plàstic, la qual cosa equival a una targeta de crèdit.

Has vist les imatges dels mars de plàstic? Mira aquest vídeo i pensa si val la pena no invertir una mica de temps en el planeta. Els teus residus són el teu futur. https://www.youtube.com/watch?v=hoD3ghHhqq8
Si vols posar-li fre a aquest i altres problemes relacionats amb la sostenibilitat practica el nostre Desafiament Ecolector. Sigues l'heroi de la casa, el membre honorífic del teu barri, l'estrella de la classe.
El canvi creix en els llibres. Som Ecolectores.