Entra | Registra't

Actualitat

Beneficis de llegir novel·la gràfica

S'acosten les vacances d'estiu i, amb elles, els nostres hàbits pel que fa a la lectura solen variar. Hi ha els qui aprofiten per enfrontar-se a aquella llarga novel·la que s'ha reservat per paladejar quan tingués més temps. Però també hi ha els qui prefereixen lectures més lleugeres, ja que la seva capacitat de concentració és menor a causa de les temperatures i les distraccions que tenim al nostre voltant: les raquetes a la platja, els rius, l'ambient alegre dels parcs...

Per mantenir el nostre hàbit lector, la novel·la gràfica o el còmic poden ser un gran aliat i per això t'expliquem alguns dels seus beneficis:

  • Fomenten l'hàbit de lectura i generen confiança en els primers lectors. Tant si tot just comencen a sil·labejar o triguen molt a llegir una pàgina, per a molts esdevé un estímul poder avançar i no haver d'enfrontar-se a una pàgina completa de text.
  • Desenvolupa la comprensió lectora i millora el vocabulari. Les vinyetes ajuden a reconèixer les emocions dels personatges, a interpretar el llenguatge no verbal, però també a adquirir nou vocabulari, ja que les il·lustracions permeten associar una paraula amb el seu significat ràpidament.
  • Estimulen la creativitat i la imaginació. Els seus personatges i històries es desenvolupen en un espai sense límits per a la imaginació on els lectors poden crear les seves pròpies històries.
  • Facilita la lectura en família: Els còmics i novel·les gràfiques no tenen edat. Les mateixes historietes que gaudeixen els nens també les poden gaudir els adults. Moltes novel·les gràfiques estan dirigides a un públic tan ampli que es poden gaudir amb 7, 18 o 70 anys.
  • Promou l'aprenentatge de temes concrets: La novel·la gràfica abraça molts temes; la història mitjançant els personatges, la ciència mitjançant la fantasia o la novel·la clàssica universal.


Des de Jollibre et convidem a endinsar-te en el món del còmic!