Entra | Registra't

Actualitat

Bona castanyada amb Jollibre

Vols viure la nostra festa amb Jollibre? Acompanyeu-nos fins a la nostra selecció per a una bona Castanyada.

Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants. Es veu que molts anys enrere la Castanyada era una celebració dedicada als morts, un antic àpat funerari. Les castanyes es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori.

Amb la tardor arribava el fred i la gastronomia s’adaptava a les necessitats. Les castanyeres surtien als carrers de tots els pobles, viles i ciutats; a les seves parades començaven a torrar les castanyes, sempre acompanyades pels moniatos, el segon ingredient principal d’aquesta celebració.

I ara, en voleu una selecció? 

Com no, és impossible no trobar-nos-hi amb La Castanyera i en Patufet salven els contes, una història plena d’humor. Els clàssics de sempre com no els has vist mai. Faran gaudir tota la família.

Coneixeu la Palma? És una bruixa escabellada que ajuda a tot el món, però va tan atabalada que fins i tot els cabells se li han esvalotat...

La Castanyada és la nostra festa, però en tenim d'altres, com la figura de Sant Jordi. Una original versió de la història de Sant Jordi per gaudir-ne explicant-la i escoltant-la.

I de la mà de Joan Bustos aquí es desvela, en to desmitificador i desenfadat, què fan els personatges dels contes de tota la vida quan pleguen de la feina.