Entra | Registra't

Actualitat

Cinta Arasa viatja de fada en fada

L'escriptora catalana porta a les escoles l'esperit màgic de les seves fades.

Ja fa temps que la Cinta Arasa és una referent en aquest món de la literatura infantil i juvenil. Els seus incomptables viatges semblen no tenir fi en un futur pròxim. Cada cop que hi torna, la Cinta ens fa un resum de les preguntes més gracioses que els alumnes li fan, descarades i imaginatives, i que són el seu motor per continuar escrivint. 

Al matí, la Cinta va viatjar fins a Castellví de la Marca, un municipi de l'Alt Penedès amb aquell paisatge natural que no trobes a les capitals. L'escola El Castellot l'esperava amb els braços oberts i un poc més i ens quedem sense autora, perquè si fóra per ella, encara hi estaria. Amb l'alumnat d'aquesta escola ha parlat de tot, d'escriptura, de vida i, sobretot, de les grans protagonistes del seu llibre, les fades. També els més joves han intentat indagar al món dels somnis de l'autora, per si somniava amb fades i aquesta fixació venia d'altre lloc. A més a més, han contestat bé a una pregunta que, sovint, els més grans no encertarien: Què es necessita per escriure? I molts han dit: imaginació. Sorprenent, nosaltres haguérem sigut dels qui diuen: un ordinador. 

A la tarda la seva màgia la portava fins a Reus, a l'escola Arce, on l'han confós amb una fada! Si és que la Cinta desprèn màgia allà on va. Com a anècdota del dia, una nena ha vist el telèfon de l'editorial i, pensant-se que era el de l'autora, li ha dit amb veu dolça si era el seu telèfon, perquè volia parlar una estoneta més amb ella. En aquest moment quan pensàvem que la il·lusió de la nostra autora no podia ser major, una nena anomenada Anna li ha dit que volia ser escriptora, i que si li donava consells per ser com ella. 

Així fa goig recórrer tota la geografia, perquè tenim futur i el futur són els joves. 

Gràcies Cinta!