Entra | Registra't

Actualitat

Convivència i diversitat culturalFa anys que la diversitat cultural ha anat enriquint les aules amb nenes i nens de diferents orígens. Cada dia aprenem amb ells nous costums, tradicions, nou vocabulari i diferents religions. Aprendre sobretot això promou el respecte entre companys i companyes, i genera un bon ambient a l'aula.
Molts d'aquests elements els podem treballar a través de la lectura però també a través del teatre. Aquesta disciplina ens obliga a posar-nos en una altra pell, a comprendre al nostre personatge per a interpretar-lo.
Et deixem 3 consells bàsics per a treballar el teatre a l'aula:

1. Cerca obres l'argument de les quals estigui adaptat a l'edat dels teus alumnes. 

2. Procura que la teva obra de teatre tingui un ampli nombre de personatges perquè tots els alumnes tinguin oportunitat de representar un paper però sempre respectant els més tímids.

3. Busca obres senzilles sense decorats complexos i amb objectes fàcils de trobar. Fer els decorats i disfresses pot ser una activitat transversal amb una altra matèria.

Amb tot això, en el Dia de la Diversitat Cultural et convidem a convertir l'aula en un circ, perquè no hi ha lloc on convisquin més persones diverses, de diferents llocs del món i amb habilitats diferents.