Entra | Registra't

Actualitat

Dia del reciclatge

Què és el reciclatge? És el procés pel qual un element ja utilitzat i destinat a perdre's se sotmet a un tractament per obtenir un nou producte.
Més enllà del reciclatge, els governs estan immersos en la conscienciació de l'economia circular, una estratègia que té com a objectiu "la producció de béns i serveis alhora que redueix el consum i el malbaratament de matèries primeres, aigua i fonts d'energia". D'aquesta manera es fuig de l'actual sistema lineal d''un sol ús' i s'aposta per un altre basat en la prevenció, la reutilització, reparació i reciclatge.

Per què celebrem aquest dia? Amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància que té tractar les deixalles per fer un millor ús dels recursos naturals, reduir l'impacte mediambiental dels nostres hàbits de consum i idear formes creatives de redissenyar els nostres objectes i donar-los nova vida.

Què podem fer? És cert que això és compromís de la societat. Però individualment podem realitzar moltes accions, mira si no aquests fàcils consells diaris: http://www.reciclame.info/el-consejo-del-dia/

m² per la Natura és una convocatòria ciutadana anual col·laborativa per recollir el fem dels entorns naturals. Col·labora el 15 de juny i en cas de no poder organitzar o participar en una jornada de recollida, pots col·laborar difonent la campanya https://proyectolibera.org/proximos-eventos/

A Jollibre també establim un compromís amb l'ecologia, per això, et recomanem la lectura d'aquests llibres, no et deixaran indiferent.

L'homenet de la pluja
Salvem l'elefant
Infiltrats a la gran ciutat
Els segrestadors de burros