Entra | Registra't

Actualitat

Premi Llegim Ciència

"Els crims de la taula periòdica" és l’obra triada per al 9è concurs de relats de la UVic-UCC (curs 2020-2021)

L’escriptor i professor Jordi de Manuel i l’escriptor i científic Xavier Duran són els autors de la novel·la escollida per al Premi Llegim Ciència, el certamen literari que organitza la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, amb la finalitat d’acostar la lectura d’obres científiques als estudiants de 3r i 4t d’ESO i estimular-ne la capacitat d’escriure.

Els crims de la taula periòdica és la novel·la que aquest any ha d’inspirar tots els nois i noies de 3r i 4t curs de qualsevol centre d’ensenyament de secundària que vulguin participar en el Premi Llegim Ciència, i animar-los a escriure el seu relat sobre els misteris que l’obra amaga.

Sota la premissa Llegir x escriure!, el concurs de relats proposa dues modalitats de redacció: escriure un text narratiu inspirat en la taula periòdica, on poder-se posar a la pell d’un dels dos policies que investiguen els misteriosos missatges, o bé demostrar habilitats periodístiques amb una crònica o notícia, acostant-se al personatge d’en Malik.

Jollibre serà l’encarregat d’atorgar els diplomes i altres obsequis al segon i sisè premi tant de 3r com de 4t, així com els accèssits, que es lliuraran el 24 de febrer de 2021.

Les inscripcions estaran obertes des del 2 de juliol de 2020 fins al 24 de gener de 2021.

Us hi apunteu? Des d’aquí us animem a fer-ho!

Bases Llegim ciència

Descarregar bases