Entra | Registra't

Actualitat

Persones amb discapacitats molt capacitades

El dia 3 de desembre se celebra el Dia internacional de les Persones amb Discapacitat.
El 15% de la població mundial viu amb alguna discapacitat. Per aquesta raó és tan important que s'integren per aconseguir tenir una vida normal, promovent la igualtat d'oportunitats. Són molts milions de persones a les quals no podem girar l'esquena.
Però la realitat és que les persones amb discapacitat tenen menors oportunitats econòmiques, major taxa de desocupació i pobresa.
Les xifres oficials reflecteixen un alt grau de matriculació d'alumnes amb discapacitat. Però l'ONU assenyala que, dins dels centres educatius, aquests són exclosos. Així mateix, la falta d'accessos a serveis mínims provoca que tinguin més problemes com ara el transport, l'accés a la informació, a l'educació i formació, etc.
Per si no era poc, són més sovint víctimes de violència. Els nens amb discapacitat tenen quatre vegades més possibilitats de ser víctima d'algun acte violent. Així mateix, una de cada tres dones amb discapacitat pateix violència de gènere (31%), més del doble que la resta (12%).
D'ací la importància de celebrar aquest dia perquè entre totes i tots siguem capaços de protegir i defensar els seus drets perquè tots som diferents i les nostres diferències ens fan únics.
Vols comprovar-ho amb els còmics de Lectura fàcil escrits i il·lustrats per Andrés Guerrero?