Entra | Registra't

Actualitat

Quin tipus de lector creus que ets?A la vida hi ha molt, de tot. Hi ha molts tipus de gelats: de tres boles, en terrina, de maduixa, de caramel, de gel, cremosos, amb pal ... Hi ha molts tipus de calçat: botes, sandàlies, d'esport, de taló, amb cordons ... Hi ha també moltes classes de quaderns: amb anelles, amb grapa, de fulles amb quadrícula, petits, grans i mitjans. Sabies que hi ha infinitat de tipus de lectors? Fins i tot pot ser que molts més dels que explicarem. I és que cada persona té els seus hàbits, preferències i formes de llegir. 

Encara no tens clar a quin tipus de lector pertanys? Descobreix-ho aquí.

1. El lector promiscu.

No dubta en abandonar un llibre que ha començat per iniciar un altre. No pot evitar-ho perquè li encanta llegir i no sap dir que no.

2. El lector rondinaire.
És exigent i voraç. Encara que no li agradi un llibre mai el deixa a la meitat, tot i opiniae que l’autor no pot unir dues frases amb sentit. Acostuma a llançar el llibre contra la paret quan l’acaba (literalment).

3. El lector cronològic.
Compra un llibre i fins que no l’acaba de llegir no torna a la llibreria a per un altre. S’atreveix a abandonar la lectura d’un llibre només si hi ha un motiu prou fort per deixar-ho i sempre ho fa amb remordiment. És l’oposat al lector promiscu.

4. El lector anihilador.
Els porta a tot arreu. Vol tant als seus llibres que ara estan plens de fulls solts, cobertes trencades o tacades i pàgines groguenques, per l’enrenou de l’anar i venir.

5. El lector ocupat I.
Li agraden tant els llibres que fins i tot compra diferents llibres en un mateix moment, però després en arribar a casa els col·loca en una prestatgeria on poden passar un parell de mesos. Quan finalment els llegeix, lamenta haver trigat tant a fer-ho.

6. El lector ocupat II
La veritat no li agrada llegir, però li agrada presumir que compra llibres.

7. El “librófilo”
Més que la lectura, el que aquest lector gaudeix són els llibres com a objecte. La seva olor, els seus colors, les pàgines groguenques, els vells i els nous, els considera més una obra d’art.

8. L’anti-lector
Pensa que els llibres són molt llargs i mai llegeix.

9. L’esperit lliure
És l’adult que llegeix llibres infantils, o el nen que llegeix llibres per a adults. Cada vegada més la societat accepta a aquests esperits lliures de la literatura sense cap vergonya.

10. El multi-tasca
Encara que sempre acaba els llibres, llegeix diversos alhora i acaba confonent personatges, noms i trames.

11. El lector somnolent
El seu moment favorit de lectura és abans de dormir. Ja còmode en el seu llit no aconsegueix mantenir els ulls oberts i es desperta a la matinada només per apagar la llum i tancar el llibre.