Entra | Registra't

Actualitat

Segueix el moviment de les teves corbes

Dia internacional de la lluita contra els trastorns de conducta alimentària.

Avui dia, els trastorns alimentaris i els problemes que provoquen no són aliens a ningú. La seva visibilització ha fet que es detectin molts casos a temps però hem d'anar amb cura perquè aquestes dades fan que les alarmes sonin de nou:


• El 70% dels adolescents no se senten a gust amb el seu cos, i 6 de cada 10 noies creuen que serien més felices si tinguessin un altre cos.
• L'edat d'inici ha baixat a 11 anys.
• Són la primera causa de mortalitat per malaltia mental en l'adolescència.
• Són la 3a malaltia crònica entre els adolescents del nostre país.

Als factors que ja teníem presents cal sumar la irrupció de les xarxes socials, la qual convida els joves a tenir una imatge tan perfecta com irreal. El que abans vèiem en portades de revistes ara ocupen les fotos d'Instagram o els vídeos de Tiktok. Una perfecció física va sempre associada a la felicitat. I no existeix ningú que no vulgui ser feliç.


Per lluitar contra aquesta imatge irreal va sorgir el moviment curvy: una iniciativa que defensa l'acceptació del cos. Dones i homes reals que ens demostren que aquests quilos considerats "sobrers" o aquestes particularitats del nostre físic no tenen per què ser un complex sinó alguna cosa que ens fa únics com a persones.

T'uneixes al moviment?