Entra | Registra't

Actualitat

Uns apunts sobre Sant Jordi

Sabies que ...

1. A l'antic Egipte les biblioteques eren anomenades «tresors dels remeis de l'ànima», ja que podien «guarir» la ignorància, la més perillosa de les malalties.
2. Els primers llibres no portaven un títol, de manera que eren nomenats d'acord amb les primeres paraules amb què començaven el text.
3. L'autor només cobra el 10% del cost del llibre. El llibreter passa a cobrar el 30%, mentre que el distribuïdor es queda amb el 20% i la cadena editorial sobre el 50%.
4. El llibre més venut de la història és la Bíblia, seguit de Don Quixot de la Manxa de Miguel de Cervantes i la sèrie de Harry Potter.
5. Louis Braille va crear el sistema per llegir a través del tacte en 1829. No obstant això, no va ser fins a 1837 quan es va publicar el primer llibre en sistema braille.
6. Bibliosmia és la sensació plaent que produeix en les persones l'olor de llibres vells No t'ho perdis!
7. Hi ha el Museu dels Llibres en Miniatura, on es pot contemplar el llibre més petit del món, creat el 2012 al Japó, mesura 0,75 mil·límetres. Tan sols es pot veure amb lupa.
8. Hauràs d'anar amb compte amb quina lectura dus al teu viatge. El còmic Persépolis està prohibit a l'Iran, Els versos satànics vetats en més d'11 països i El Codi da Vinci només el trobaràs a l'Índia de manera clandestina.
9. El terme best-seller es va utilitzar per primera vegada el 1889 al diari The Kansas Times & Star. Des de llavors la frase és un referent del món de la literatura.