Entra | Registra't

Actualitat

Usabilitat en la lectura


El Dia Mundial de la Usabilitat va ser creat per assegurar que els serveis i productes importants per a la vida humana fossin més fàcils d'accedir i més fàcils d'utilitzar.


Els llibres són eines tremendament fàcils d'utilitzar però són igual de fàcils d'accedir? És important fer que els manuals, els webs, els còmics o els llibres siguin entesos per totes i tots. I que l'accés al plaer de la lectura sigui igualitari.

D'aquesta necessitat neix la lectura fàcil, que és ni més ni menys que una sèrie d'adaptacions que fan més senzilla tant la lectura com la comprensió lectora. Sabies que un 30% de la població no pot a accedir a la lectura tal com està concebuda? Increïble, no? Les persones amb discapacitat cognitiva o intel·lectual necessiten textos adaptats a la seva comprensió perquè puguin accedir a aquesta informació. Utilitza frases curtes, sense metàfores o comparacions confuses, evitar les frases negatives o encadenades són algunes de les normes establertes per aquests textos.


Perquè la lectura arribi a tots i totes, a Jollibre hem creat la col·lecció Fem-ho fàcil, una sèrie d'històries a l'abast de qualsevol lector que combina tant text com a il·lustració.