Entra | Registra't

Esdeveniments

La “Vampira” de Gemma Pasqual suma lectors

L’escriptora valenciana viatja a terres catalanes, on l’esperen uns alumnes amb moltes ganes de conèixer-la.

Gemma Pasqual no necessita cap tipus presentació. En qualsevol context on aparegui la literatura infantil i juvenil ella està ben present. A sobre, amb les seves nombroses obres (amb els respectius infinits premis) s'ha guanyat un lloc dintre dels referents de molts alumnes. La nostra escriptora valenciana per excel·lència no deixa de fer kilòmetres amb les seves nombroses. Fa poc estava a Alacant i avui l'hem trobada a Lleida i Balaguer envoltada d'un alumnat que per a ella és més important que els mateixos llibres.

Al col·legi Lestonnac de Lleida varen llegir la ja coneguda Vampira, una novel·la de vampirs, bruixes i amor, plena d'aventures i que, segons els crítics, t'atraparà des de les primeres pàgines. Sembla que els crítics, que són uns experts, no s'equivoquen amb la Vampira de la Gemma Pasqual perquè causa autèntica passió allà on va. Podem dir que, aquest llibre, ha sigut el llibre introductori a la lectura de molts alumnes. La Gemma, com sempre, va fer una conferència on ella deixa el paper principal als vertaders protagonistes, els més petits. Envoltat de molts d'ells es va sentir una més, fent-se aquesta foto que ho reflexa millor que cap paraula: La Gemma n'és una apassionada més.

La següent destinació era el Col·legi Verdeuna, a Balaguer, on la nostra autora agrada tant que no n'han llegit un, sinó dos: "Vampira" i "L'últim vaixell". Ja us hem dit que la Vampira causa furor, i una mostra és anar a centres on més d'una lectura és de la Gemma Pasqual. A "L'últim vaixell" ambientat a la nostra estimada Alacant tracta temes tan actuals com l'exili, ambientat el 1939 amb tot allò que comporta. El vaixell, sinònim de llibertat, representa l'esperit viu de la nostra autora, una escriptora que es mou de forma lliure per tot el nostre territori amb l'únic motor que són les lletres.