Entra | Registra't

Esdeveniments

Per què celebrem el Dia internacional de les Biblioteques?


Mai podries imaginar que la resposta a aquest dia està en la guerra. Les guerres ja sabem que no porten res de bo, però, sabies que celebrem el Dia internacional de les Biblioteques per a recordar la nefasta destrucció de la Biblioteca de Sarajevo durant la guerra dels Balcans en 1992?
L'incendi de 1992 va destruir centenars de milers de llibres i nombrosos incunables. Diversos milers de volums van poder ser salvats en els primers moments de l'incendi, quan els treballadors de la biblioteca, arriscant les seves vides, van començar a llançar llibres i documents per les finestres.
En 2014 va ser reinaugurat l'edifici després de 18 anys de reconstrucció, però la pèrdua de més de dos milions de llibres és ja irreparable.
Digues no a la guerra i digues no a la destrucció de la cultura. Digues sí a la llibertat i digues sí a les biblioteques, aquests temples que allotgen els tresors que són els llibres.
I si a més vols gaudir de les activitats que se celebraran el 24 d'octubre visita la web de Ministeri de Cultura i Esport.