Entra | Registra't

Esdeveniments

Què saps de Joaquina Barba?

Coneix una mica més a l'autora de "Misteriosa desaparició a la marjal".

Joaquina Barba va nàixer a Oliva (La safor) l'any 1966 i és la quarta filla de cinc germans. Va créixer envoltada de jocs, aldarull i poc espai on amagar-se. Sempre ha dit que aprendre a llegir li va salvar la vida. La lectura li va obrir les portes a un món fantàstic on tot era possible. Hi va trobar la diversió, però també el seu refugi, l'espai d'intimitat i solitud que tant desitjava. Aviat la lectura es va convertir en una necessitat i els llibres la van ajudar a créixer. Ara, de gran, a més de llegir històries, n'escriu. Va passar sense adonar-se'n, un bon dia va començar a escriure i ara ja no pot parar perquè ho necessita per a viure. Perquè quan escriu, és lliure. La literatura juvenil la va fascinar i de la seua mà vaig fer les primeres passes com a escriptora. Crec que tinc moltes coses a dir als joves tot i que en aquests moments s'ha atrevit a fer la incursió en la literatura infantil i s'hi ha enamorat irremeiablement. A hores d'ara pot dir que la literatura infantil i juvenil l'ha triada com a autora, donant-li l'oportunitat d'aprendre i millorar com a escriptora i persona amb cada obra. A més a més, com que és Logopeda i passa el dia a l'escola envoltada de xiquets i xiquetes, té una font d'inspiració inesgotable que alimenta la seua creativitat. Es pot ser més feliç?

Ens confessa que a hores d'ara, treballa en la seua primera novel·la d'adults i que està molt emocionada amb el procés perquè és nou, desconegut i ha d'anar a poc a poc per a no fer relliscades.

Va publicar el primer llibre l'any 2003 i des d'aleshores ha publicat molts. Ens conta, feliç, que està molt agraïda per les oportunitats que l'han brindat les editorials per continuar aprenent.

Joaquina té altres aficions a les quals dedica temps: cuidar el seu hort i el jardí. Però la gran passió que l'acompanya des de la infància és l'estima per l'esport. Li encanta fer senderisme i sobretot, córrer. Cada dia corre molts quilòmetres pel camp, tot i que heu de saber que mentre ho faig, pense en la novel·la que en aquells moments està escrivint!