Entra | Registra't

Esdeveniments

Què saps de Maria Carme Roca?

Hem pogut parlar una estona amb una de les nostres escriptores de referència.

Per a ella escriure (i llegir) és una manera de viure. Sempre escriu, en el sentit que sempre pensa, imagina noves històries i li acompanyen, com si els portés en una motxilla invisible, els personatges que en formaran part. 

Sovint afirma que l’escriptura és com un viatge i que cada trajecte és una descoberta. Sap d’on surt i a on vol anar-hi. I gaudeix prèviament de planificar el conte o la novel·la que escriurà així com de documentar-me, de fer recerca de tota la informació que necessita. 

Maria Carme és una persona molt curiosa i potser per aquest motiu va estudiar història, per saber, per aprendre què va passar. Però com a escriptora va més enllà i li entusiasma crear-ne les seves, d’històries. Imaginar és molt divertit.

Li encanta llegir, és lectora compulsiva. Li agrada perdre’s per les llibreries i contemplar les novetats exposades. I comprar llibres, un vici que té! També és molt usuària de les biblioteques, indrets que li aporta molta pau i la fan sentir com a casa.

El seu primer llibre el va publicar l’any 1997 i des del 2005 que es dedica exclusivament a escriure amb el benentès que dedicar-se a l’escriptura, en el seu cas implica també fer conferències, formar part de jurat de premis literaris, col·laborar en revistes i publicacions diverses, fer rutes literàries, participar i conduir tertúlies literàries, impartir xerrades a escoles… Les trobades amb els lectors són un premi per a ella, tot un luxe compartir la feina que ha fet i rebre’n l’opinió.

Escriptura i lectura a banda, li agraden molt les sobretaules amb llargues converses amb la família i els amics. I viatjar. Sempre que en té ocasió, li agrada desplaçar-me a llocs on hi desenvoluparà una història, fer treball de camp en viu i en directe.

I bé, que escriu, perquè no ho pot evitar.