Entra | Registra't

Esdeveniments

Sant Jordi

Viu Sant Jordi amb Jollibre

Els llibres ocupen les nostres vides durant tot l'any, però hi ha un dia on són els vertaders protagonistes. 

Els nostres autors crèixen, biològicament i professionalment, i amb ells, van deixant un seguit de llibres que volem compartir amb vosaltres: 

1) "El quadrat de Mondrian vol ser ciclop" Violeta Monreal.

El quadrat de Mondrian vol ser ciclop i necessita ajuda per aconseguir-ho. Amb esforç i molta imaginació, intentarà fer realitat el seu somni.

2) "El trangle de Malèvitx vol ser una superherïna" Violeta Monreal.

 El triangle de Malèvitx vol ser superheroïna i haurà de demanar ajuda a diversos quadres per assolir el seu objectiu.

3) "La taca de Paul Klee vol ser un pirata" Violeta Monreal. 

La taca de Paul Klee vol ser pirata per viatjar a l’arbre dels desitjos i demanar-li una cosa molt important.

4) "Misteriosa desaparició a la marjal" Joaquina Barba.

Una ànega que viu a la marjal espera, amb impaciència, l’arribada dels seus fillets i es mostra molt encuriosida per un dels ous que ha post, que és de color daurat. Però la tranquil·litat es trenca quan l’ànega descobreix que l’ou daurat ha desaparegut del niu. Naixerà algun pollet de l’ou daurat?

5) "Perill al bosc" Susana Peix.

Després d’una nit de tempesta, una espurna es desperta dins l’escletxa del tronc d’una alzina centenària. Però està molt espantada, l’Espurneta sap que d’un moment a l’altre es pot apagar. Aleshores sent algú que grata l’escorça de l’alzina... És un esquirol que busca un cau per passar-hi l’hivern i que en veure l’Espurneta s’adona d’un gran perill: aquella petita guspira pot calar foc al bosc! 

6) "Contes enigmístics" Alegria Julià.

En aquest llibre hi ha molts jocs lingüístics, tots ficats dins de petites històries ben diverses: un avi que explica històries de por, una nena que aprèn a fer cal·ligrames, un noi obsessionat amb els nombres romans, una senyora jubilada que es dedica a viatjar, una noia que sempre porta un mirall a sobre... Ah, i també hi trobareu un breu diccionari enigmístic.

7) "Joan Llop, detectiu interactiu" Lourdes Boïgues.

Un matí, la família de conills Pota Llarga es desperta molt alterada en descobrir que el iaio Ricard ha desaparegut. Entre tots els habitants del bosc, el llop és el primer a oferir-se per fer de detectiu del cas. Però no està sol: l’ajuda la conilleta Bibi, i… un ajudant d’excepció: tu mateix, que podràs compondre la història com més t’agrade. Creus que el llop és de confiança? Aconseguirem trobar el iaio? 

8) "El drac Torfú a Vilabertran" Josep Torrent i Laura Torrent.

La celebració de la Schubertíada de Vilabertran es veu amenaçada per l’encanteri d’una bruixa, que fa que s’apaguin els llums de l’església cada vegada que s’hi interpreta música o cant. La Lena, l’Emma i en Nil demanen ajuda al seu amic Turfú, perquè ho resolgui i així pugui cantar el famós baríton Matthias Goerne, a qui han conegut a l’avió, i la resta d’intèrprets.. 

9) "Sango Tani (la vall de Corall)" Gràcia Jiménez. 

Quim i Pepa passen l’estiu a cal iaio Tomeu, sense mòbils ni tauletes. Les golfes de la casa i alguns llibres vells es converteixen en el seu refugi. Així, entren en un món ple de fantasia, situat en mars exòtics i protagonitzat per dracs marins, que els permet allunyar-se dels problemes dels adults.

10) "El fantasma de Sir Lawrance" Miquel Arguimbau.

Pot un fantasma resoldre els problemes d’en Lluís? El noi es recupera de la pèrdua del pare, el curs escolar no li va gaire bé i la noia que li agrada li fa poc cas. Però malgrat això en Lluís té un objecte que l’endinsa en un món d’aventures... Quin deu ser?