Entra | Registra't

Actualitat

Ecolectors. El canvi creix en els llibres

Nou curs. Nous reptes


Comencem el curs plens i plenes d'energia i nous reptes. Qui no veu al setembre una altra nova oportunitat per a posar en marxa els propòsits d'any nou? A Jollibre també tenim els nostres propis reptes com seguir formant una comunitat ecolectora.

Aquest curs és més especial si cap que la resta. Hem tornat a la (gairebé) normalitat, després d'una llarga letargia tancats a casa nostra. Tot i ser la mascareta i el gel desinfectant nostre millor aliat, han estat molts mesos esperant que arribés aquest moment, el de renéixer.

En el món animal i vegetal hi ha molts exemples d'espècies que semblen reviure, que es transformen. Com el cuc que espera a formar el seu capoll i convertir-se en papallona. O com la sargantana i el pop que són capaços de regenerar extremitats perdudes. També la rosa de Jericó que quan s'asseca, les seves fulles i branques es contrauen formant una pilota atapeïda, però quan agafa humitat, reviu, reverdeix, fins i tot després de molts anys d'haver-la tallat.


Això mateix li passa als objectes que inunden la nostra vida perquè el que és escombraries per a uns és el principi d'una segona vida per a altres. I perquè el canvi cap a la sostenibilitat sigui possible totes i tots hem de plantar una mica voluntat. Perquè cada repte és terra de cultiu.

Notícies relacionades