Entra | Registra't

Actualitat

Tirant lo blanc

Un viatge amb els clàssics

A Jollibre estrenem col·lecció, voleu saber quina és?

Jollibre és una editorial que neix amb l'objectiu d'arribar la literatura en català als lectors primerencs. Amb col·leccions per edats, hem anat entrant a les aules, sempre amb la voluntat de trobar-nos amb els lectors. 

Els clàssics, però, resten lluny del que hom pot entendre com a literatura infantil i juvenil, però per què? Sota aquesta voluntat reivindicativa del nostre passat, apostem per aquest present llibre, amb vista al futur de la nostra literatura. 

La proposta que us oferim en aquest volum emfatitza la vigència de l'obra que, com veureu, és: "Excessiva i total, novel·la de novel·les que va fer dir a Cervantes que els cavallers hi eren humans, pel seu realisme, alhora és capaç de les més absolutes exageracions desmesurades. Hiperbòlica i real, Tirant lo Blanc esquitxa amb les espurnes del desig i la concupiscència totes les dimensions de la vida" 

En paraules de l'H.C Laura Borràs: "Mai abans com en el Tirant hem accedit --literàriament parlant-- al món de la intimitat. Les portes de les cambres de les donzelles s'obren de bat a bat en l'espai de l'escriptura per mostrar-nos --a nosaltres, lectors-- fins els secrets més ocults. Entrem a l'interior de les cambres més privades i ens fiquem al bany i, fins i tot, entrem al llit dels personatges".  

L'única forma de mantenir viva la flama de Joanot Martorell és llegint la seva gran obra. Els clàssics ho són per la vivència temporal, i això està en les nostres mans.